Körkortsfrågor på nätet

En sida som vi tipsar om och varmt rekommenderar är Körkort.se, där kan man träna sig på körkortsfrågor på nätet. De erbjuder teoriprov med körkortsfrågor för bil, motorcykel och EU-moped körkort.

Körkortsfrågor

Tjänsten är inte gratis men det är väl värt att lägga några kronor på att träna på deras hemsida, då de erbjuder den bästa och mest proffsiga tjänsten på nätet.  Innan man bestämmer sig för att köpa ett medlemskap kan man helt gratis testa på tjänsten och göra deras demoprov.

Tjänsten innhehåller tusentals körkortsfrågor och det finns även vidoes som tex. visar hur man på ett bra sätt utför en säkerhetskontroll med mera. Sidan har också ett stort antal följare på Facebook, vilket påvisar hur populär den här tjänsten är.

 Körkortsfrågor gratis – allt om körkortsfrågor

Många har problem att klara kunskapsprovet när de ska ta sitt efterlängtade körkort. Dels är det inte sådär jätteroligt att plugga körkortsteori, dels är det oerhört mycket information som man ska ta in. Att läsa körkortsböcker är heller inte lösningen om man inte är väldigt studieinriktad – det är oerhört lätt att man tröttnar och beslutar sig för att strunta i pluggandet i förtid, eller att man sliter sitt hår i timmar och dagar för att det känns som om man står och trampar vatten.

Därför är körkortsfrågor gratis ett väldigt bra sätt att plugga körkortsteori på! Vad är dessa körkortsfrågor kanske du nu undrar? Jo, körkortsfrågor gratis är ett relativt nytt (d.v.s ca 10 år gammalt) sätt att förbereda sig inför kunskapsprovet på. Det innebär i korthet att man använder sig av en onlinetjänst som erbjuder körkortsfrågor gratis och svarar på en mängd olika frågor som behandlar körkortsteori som sådan.

Var hitta körkortsfrågor gratis?

När du läser en teoribok får du allting presenterat för dig – men upplägget är knappast särskilt roligt. Terminologin är inte speciellt kul. Studierna blir lätt till tråkig repetition, d.v.s. att banka in allt i skallen och hoppas att man kommer ihåg tillräckligt mycket för att bli godkänd. Men behöver det verkligen vara så?

Självklart inte, och det är här körkortsfrågor kommer in i bilden. Med körkortsfrågor lär du dig på ett helt annorlunda, mycket roligare men minst lika effektivt sätt. Körkortsfrågor gratis hittar du nämligen på internet – så du pluggar alltså med datorns hjälp. Det går snabbare och är klart roligare än att läsa teoriböcker.

Hur plugga med körkortsfrågor gratis?

Att plugga med körkortsfrågor gratis är enkelt – i princip behöver du bara att hitta en sida som erbjuder körkortsfrågor gratis och sedan sätta igång. Självklart är det bra om sidan har många frågor, annars finns risken att frågorna snabbt kommer upprepas och att du inte får en komplett överblick över körkortsteorin. Om du inte lyckas hitta någon sida med många gratis körkortsfrågor kan det också vara en bra idé att använda dig av en betaltjänst, då det ger större trygghet (fler frågor och garanterat uppdaterade frågor), men självklart är gratis gott!

När du pluggar är det oerhört viktigt att du hittar en tjänst där du kan se svar på frågorna med förklaringar till varför en fråga är rätt eller fel. Det är just på detta sätt som du får in den bakomliggande teorin – du måste veta varför svar B är rätt. Om du bara tar hänsyn till denna sak – att noga läsa svarsförklaringarna – sker inlärningen mer eller mindre automatiskt. Efter ett tag märker du att du svarar rätt på fler och fler frågor, och om du sedan tar en titt i teoriboken kommer du fram till att du faktiskt kan allt som rör högerregeln!

Tyvärr är detta en sak som många som pluggar med körkortsfrågor gratis tenderar att missa – det är den huvudsakliga anledningen till att folk som pluggat med körkortsfrågor missar kunskapsprovet, d.v.s. bristande uppmärksamhet och att man tror att frågorna kommer vara identiska på kunskapsprovet, alltså att man tror att körkortsfrågorna kopierat frågor rakt av från det riktiga teoriprovet.

Det är något som man absolut måste komma ihåg – körkortsfrågor gratis som man kan hitta på internet skiljer sig i princip alltid från de ”riktiga” frågorna. Skillnaderna är inte stora, det rör sig ofta om lite formuleringar eller siffror som är annorlunda, men det finns en viss skillnad.

Tips om bra sidor relaterade till körkort

Vi ger några tips till bra sidor som kan ge dig en hjälp på vägen till ditt körkort.Plugga vägmärken gör du på den här sidan och när det är dags för uppkörning så ger den sidan bra tips och information.

Varför är inte körkortsfrågor gratis identiska med kunskapsprovet?

Anledningen är Sveriges lagstiftning. Det är faktiskt så att kunskapsprovet räknas som konfidentiellt, det är alltså brottsligt och straffbart att sprida körkortsfrågor som kommer på kunskapsprovet! Ofta kommer frågorna som man hittar när man pluggar med hjälp av körkortsfrågor ändå vara väldigt snarlika, men de kommer inte vara kopierade rakt av. Vissa frågor kan av en slump vara identiska, men det är inget som är direkt medvetet från frågeskaparnas sida – de som skapat körkortsfrågorna har gjort det själva, utan att kopiera.

Just därför är det viktigt att man pluggar ”rätt” när man pluggar med körkortsfrågor gratis – annars finns risken att man misslyckas och blir besviken, och kanske till och med skyller på själva frågorna. Men oftast handlar det som sagt om hur man pluggar, eller att man inte pluggar tillräckligt mycket. Ja, det finns faktiskt vissa som misslyckas på kunskapsprovet för att de helt enkelt pluggat för lite!

Se till att lägga ner den tid som behövs på körkortsfrågor, annars spelar det ingen roll hur du pluggar. Trots allt kommer körkortsteori vara något helt nytt, något du inte stött på tidigare, vilket i sin tur gör att du måste lägga ner mycket tid för att få in alla kunskaper som du behöver! Det är samma sak som i skolan, när du börjar med ett nytt ämne är du knappast expert från första början, utan det tar rätt lång tid att lära sig allt.

När det kommer till körkortsteori är det också oerhört viktigt att du lär dig rätt från första början, eftersom teorin omsatt i praktiken faktiskt har att göra med trafiksäkerhet – alltså något som i slutändan kan rädda ditt liv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *